Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2013

Na Bitcoin virtualnoj valuti slučajno zaradio 5 milijuna kuna

Norvežanin Kristoff Koch ugodno se iznenadio kada je doznao da se njegovih 150 kruna (oko 150 kuna), pretvorilo u gotovo pet milijuna kruna u posljednje četiri godine...

Naime, rast vrijednosti virtualnog novca, bitcoina, pretvorio ga je u milijunaša. Da stvar bude zanimljivija, Koch je na svoj novac potpuno zaboravio, prenosi The Guardian.

S virtualnim se novcem upoznao slučajno 2009., u vrijeme kada je pisao studijski rad o šifriranju, a na uloženi novac podsjetio ga je tek članak koji je nedavno pročitao u novinama.

Nakon što se jedva prisjetio šifre svog "digitalnog novčanika", otvorio je stranicu i iznenadio se. "Pisalo je da imam 5000 bitcoina na računu, a po današnjem tečaju to je oko pet milijuna kruna", rekao je Koch norveškim medijima.

Od samo petine iznosa kupio je stan u elitnom dijelu Osla, Toyenu.

Naime, vrijednost virtualne valute ovog je travnja dosegla 266 dolara, a zatim pala na 50, nakon čega je neprestano varirala, javlja Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram