Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2013

Intel bilježi slabašan pad dobiti i rast prihoda

Najveći proizvođač računalnih čipova u svijetu američki Intel objavio je da mu je tromjesečna dobit ostala gotovo nepromijenjena u odosu na isto razdoblje prošle godine a većih promjena nisu zabilježili ni u kategoriji prihoda...

Intelova je dobit tako iznosila 2,95 milijardi dolara, što znači da je bila 0,7 posto manja nego u istom razdoblju prošle godine. Prihodi su pak porasli za slabašnih 0,2 posto, na 13,48 milijardi dolara, priopćeno je jučer iz Intela.

"Treće tromjesečje u skladu je s očekivanjima, sa skromnim rastom u vrlo teškom okruženju", zaključio je Intelov izvršni direktor Brian Krzanich.

Kako bi oživio posustalo poslovanje, američki div pokušava se 'ubaciti' na cvatuće tržište procesora za pametne telefone i tablet računala a Krzanich ističe da će pojačati napore kako bi stekao prednost na mobilnom tržištu.

"Provodimo našu strategijom i nudimo sve širi i raznolikiji asortiman proizvoda koji obuhvaća ključne segmente rasta, operativne sustave i matične ploče. Od kolovoza smo uveli više od 40 novih proizvoda za tržišne segmente u rasponu od RFid tehnologije do podatkovnih centara, sa sve većim naglaskom na ultra-mobilnim uređajima i 2-u-1 sustavima", dodao je, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram