Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2013

Steve Ballmer: Pred Microsoftom je svijetla budućnost

Steve Ballmer je potpisao svoje posljednje pismo kao izvršni direktor Microsofta. U pismu Ballmer piše o uspjehu kompanije tokom prošle godine i tvrdi da je to tek početak...

"S odlukama koje smo donijeli ove godine, s strategijama koje smo postavili, vrhunskim kadrom koji imamo na raspolaganju i uređajima i servisima koje stvaramo, dobro smo pozicionirani da isporučimo rast i tehnologiju koja će promijeniti svijet u budućnosti", napisao je Ballmer u pismu koje je Microsoft objavio.

Odobravajući drugačiji pravac koji je Microsoft usvojio 2013. godine, kada je kompanija odlučila ući i u polje hardvera, Ballmer je rekao da su prihodi porasli šest puta.

Ballmer je također dodao da je Microsoftova kupovina Nokijinog odjela za mobilne telefone „značajan događaj“ u transformaciji kompanije.

"Još se nalazimo u ranim danima naše transformacije, ali smo ipak uspjeli napraviti značajan napredak u prošloj godini lansiranjem uređaja i servisa koje ljudi vole", napisao je.

"Svijetu smo donijeli Windows 8, korisnicima smo pružili doslijedno korisničko iskustvo s tabletima, personalnim kompjuterima, tabletima, smartphoneima i Xboxom", nastavlja Ballmer.

Ballmer je u kolovozu najavio da će se povući s mjesta izvršnog direktora Microsofta u slijedećih 12 mjeseci, u kojem vremenu će se pronaći adekvatna osoba koja će nastaviti slijediti kompanijinu viziju.

"Oduvijek smo vjerovali da tehnologija može osloboditi ljudski potencijal i zato svaki dan na posao idem sa srcem punim strasti. Rad u Microsoftu bio je uzbudljivo iskustvo, promijenili smo svijet i ostvarili nevjerojatan uspjeh – i znam da su naši najbolji dani tek pred nama", stoji u Ballmerovom pismu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram