Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2013

Audi od 2015. počinje proizvoditi automobile u Brazilu

Njemački proizvođač luksuznih automobila Audi, koji posluje u okviru Volkswagen grupe, priopćio je danas da će početi s proizvodnjom automobila u Brazilu od 2015. godine, piše capital.ba...

Ova kompanija će investirati oko 150 milijuna eura kako bi se pripremila za proizvodnju modela „audi Q3″ i „A3 sedana“ u tvornici u gradu Sao Jose dos Pinhais, u brazilskoj saveznoj državi Parana.

„Pomoću proizvodnje u Brazilu, stvorit ćemo osnovu za dodatni rast u toj regiji“, izjavio je izvršni direktor Audija, Rupert Stadler, i dodao da kompanija planira udvostručiti distributivnu mrežu u toj zemlji do kraja ovog desetljeća.

„S današnjom odlukom u vezi Brazila, idealno smo pozicionirani u svim zemljama BRIKS-a“, izjavio je Stadler, misleći na zemlje u razvoju poput Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike.

Audi je, također, priopćio da će do kraja ove godine otvoriti drugu tvornicu u Kini, kao i da će do 2016. izgraditi tvornicu u Meksiku.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram