Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2013

Mogu li Firefox, Ubuntu, Tizen i Saifish ozbiljno zaprijetiti iOS-u i Androidu?

POVEZANE OBJAVE:

Google i Apple trenutno „uživaju“ u virtualnom duopolu koji obuhvaća tržište pametnih telefona u svijetu. Android i iOS trenutno drže 79 posto tržišta dok im je najbliži izazivač Windows Phone koji zauzima svega 3,3 posto tržišta. Što se tiče BlackBerrya, brojke su poražavajuće i u kontinuiranom su padu, piše ICTBusiness...

No, sve to nije obeshrabrilo nove mobilne operativne sustave da se suprotstave vodećem dvojcu. Firefox, Ubuntu Mobile, Tizen i Saifish žele uspostaviti ravnotežu na tržištu pametnih telefona i ponukati potrošače da se okrenu nekim drugim alternativnim operativnim sustavima.

„Segmenti mobilnog ekosustava zainteresirani su za novi mobilni OS koji može uzurpirati dominaciju Applea i Googlea“, izjavio je Joshua Flood, viši analitičar u ABI Researchu. Novi operativni sustavi tvrde da su potpuno otvoreni što se tiče prilagodbe raznih aplikacija i složni su u tome da nemaju namjeru gurati svoje vlastite usluge.

Prema anketi TechWeekEurope-a, 40,5 posto korisnika željelo bi isprobati Sailfish, 33,9 posto dalo je svoj glas Ubuntu sustavu, dok bi se 8,8 posto odlučilo za Firefox. Najviše uspjeha predviđa se Firefoxu i Tizenu koji imaju velike pokrovitelje, dok će uspjeh na tržištu ovisiti o potpori developera, proizvođača i operatera.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram