Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2013

Konačni krah Zyngine 200 milijuna dolara teške investicije

Zynga je u ožujku 2012. godine kupila tvrtku OMGPOP za 200 milijuna dolara i imala je u planu poboljšati performanse igre Draw Something s kojom se ekipa OMGPOP proslavila. No, stvari se ne razvijaju kako je prvobitno bilo planirano i došlo je do toga da su se dvije strane našle u prilično zategnutim odnosima, piše ICTBusiness...

Naime, Zynga je krenula u rezanje troškova svoje kompanije, otpustila je preko 500 zaposlenika, zatvorila urede u L.A, New Yorku i Dallasu i to sve s ciljem da uštedi 80 milijuna dolara. Svi ti problemi odrazili su se i na igru Draw Something koju Zynga također želi ugasiti.

Sada već bivši djelatnici OMGPOP-a kontaktirali su čelnike Zynge s ponudom o otkupu tvrtke, igara i portala omgpop.com, no kako stvari za sada stoje od toga neće biti ništa jer Zynga odbija bilo kakvu pomisao da udovolji zahtjevima OMGPOP ekipe.

Umjesto dogovora odlučili su otpustiti veliki broj zaposlenika OMGPOP-a, ugasiti Draw Something krajem kolovoza (29.8.)  a uz nju ugasile bi se i igre Cupake Corner, Gem Rush, Pool World Champ i Snoops. Gašenje portala omgpop.com će najviše pogoditi 30 tisuća mjesečnih aktivnih korisnika portala koji više neće moći igrati igrice.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram