Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2013

General Motors i Ford bilježe najbolju prodaju od početka recesije

Američki automobilski divovi General Motors, Ford i Chrysler izvijestili su da su ožujku zabilježili najbolju prodaju na američkom tržištu od 2007. na valu procvata potražnje koju su potaknuli povoljni krediti i jače gospodarstvo...

Ukupno je u SAD-u u prošlom mjesecu prodano 1,45 milijuna vozila, 3,4 posto više nego u istom mjesecu prošle godine i najviše u proteklih pet godina, zahvaljujući jačanju gospodarstva i povoljnim kreditima koji su potaknuli kupce i kompanije na odlazak u autosalone, pokazali su u utorak podaci specijalizirane internetske stranice Autodata.

To je najveća brojka od 2007., kazali su poslovni čelnici i analitičari, potvrdivši procjenu da će u cijeloj godini prodaja premašiti 15 milijuna vozila.

U veljači prodaja je na godišnjoj razini porasla 3,7 posto, uz prodanih 1,19 milijuna vozila.

GM je objavio da je u ožujku prodao najviše automobila od 2007. "zahvaljujući jačanju gospodarstva i novim proizvodima". Prodaja im je porasla šest posto, na 245.950 prodanih vozila.

Chrysler je izvijestio da je prodao 171.606 vozila, pet posto više nego u istom mjesecu prošle godine te najviše od prosinca 2007., dok je Ford prodao 236.160 vozila, najviše od svibnja 2007., povećavši prodaju za šest posto.

Automobilsko tržište u SAD-u oporavlja se nakon višegodišnjeg bolnog procesa preustroja proizvođača i urušavanja potražnje pod utjecajem financijske krize u 2008, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram