Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2013

Volkswagen s kineskog tržišta povlači više od 384.000 vozila

Njemačka tvrtka Volkswagen objavila je da će povući 384.181 vozilo zbog problema s mjenjačkom kutijom, otkrivenih prošlog tjedna u vrlo gledanoj tv emisiji u Kini...

U rijetkim slučajevima električna disfunkcija mogla bi izazvati prekid opskrbe strujom na automobilima u pokretu, piše u priopćenju njemačkog konstruktora koji ističe da upravljanje i kočenje nisu zahvaćeni tim problemom.

Sporna vozila, proizvedena između prosinca 2008. i početka ožujka 2013., uvezeni su modeli poput Audija A3 kao i oni sastavljeni u Kini poput Volkswagena Magotan i Passat, priopćila je kineska uprava zadužena za nadzor kvalitete proizvoda (AQSIQ) koja je zatražila njihovo povlačenje.

AQSIQ je objavio da je zaključio istragu nakon godinu dana i došao do zaključka da robotizirana mjenjačka kutija tipa DSG njemačke tvrtke, koja se može koristiti ručno bez prekida rada, može izazvati kvar motora i potencijalno biti opasna po sigurnost.

Volkswagen je objavio da će besplatno zamijeniti defektne dijelove tih mjenjačkih kutija.

Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen 2012. je isporučio Kini 2,8 milijuna vozila, što je skok od gotovo 25 posto u godinu dana, uz proizvodnju od 2,6 milijuna vozila u samoj Kini, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram