Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2013

Renault Nissan u svoju indijsku proizvodnju ulaže 320 milijuna dolara

Francusko-japanski proizvođač automobila Renault-Nissan uložit će 320 milijuna dolara u proširenje kapaciteta u Indiji kako bi kapitalizirao potražnju za jeftinim vozilima na tržištima u nastajanju, navodi kompanija u izvješću u petak...

Dvije će kompanije potrošiti 30 milijardi jena (320 milijuna dolara) na gradnju druge tvornice u blizini indijskog grada Chennaija, koja će proizvoditi 200.000 automobila godišnje do kraja 2014. godine, prenio je japanski poslovni dnevnik Nikkei.

Trenutno se u postojećem pogonu na toj lokaciji proizvodi 400.000 automobila godišnje.

Nova tvornica proizvodit će Nissanov brend Datsun i ekonomične Renaultove modele koji su još u fazi razvoja, objavio je Nikkei.

Nissan je prošle godine najavio da će oživjeti ukinuti brend Datsun kako bi zadovoljio potražnju za povoljnim automobilima na tržištima u nastajanju. Nikkei piše da će se dva nova modela u početnoj fazi prodavati po cijeni od oko 500.000 jena.

U Nissanu nisu željeli potvrditi izvješće japanskog poslovnog dnevnika. "Imamo projekt za proizvodnju jeftinih vozila u postojećem zajedničkom pogonu Renault-Nissana, ali ne možemo komentirati više od toga", poručili su, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram