Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2013

Britanska vlada će nadgledati korisnike na društvenim mrežama

Britanska Vlada planira ugraditi određeni broj špijunskih naprava na telekomunikacijske mreže s ciljem da nadgleda kako njeni građani koriste servise kao što su Facebook i Twitter...

Namjere britanske Vlade navedene su u izvješću koje je objavio parlamentarni Komitet za sigurnost i špijunažu. Cilj ugrađivanja tih naprava jest nadgledanje aktivnost Britanaca na internetu, od razgovora s obitelji putem Skypea, do posjeta pornografskim internet stranicama.

Britanska Vlada navodi da je pristup komunikacijskim podacima iznimno važan za borbu protiv terorizma i druge vrste kriminala. Vlasti kažu da im je glavni cilj da imaju uvid u podatke tko šalje poruke, kada i kako ih šalje i tko ih prima.

Kako prenose britanski mediji, šef obavještajne službe MI5 Jonathan Evans, navodi u izvještaju da je "pristup komunikacijskim podacima raznih vrsta zaista bitan."

Komitet navodi da postojeći zakoni "ne pokrivaju probleme koji nastaju zbog novih tehnologija", te da je potreban "novi pristup".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram