Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2012

Twitter pokušao kupiti Instagram za više od pola milijarde američkih dolara?

Otkako je Twitter "izbacio" fotografije s Instagrama - dvije društvene mreže nisu u najboljim odnosima, a sve je moglo biti drukčije da je Instagram u konačnici prihvatio Twitterovu ponudu za preuzimanje...

Kako piše New York Times, Twitter je samo tri tjedna prije Facebookovog preuzimanja Instagrama, predao ponudu za preuzimanje popularnog foto servisa. Twitter je Instagramu ponudio 525 milijuna dolara, što je 50 posto manje od iznosa koji je Facebook u konačnici platio za Instagram.

NYT-ov članak navodi kako je direktor Instagrama Kevin Systrom pristao na Twitterovu ponudu, no kasnije je od nje odustao kada je Mark Zuckerberg ponudio milijardu dolara.

Zanimljivo, ova vijest mogla bi se vrlo lako pretvoriti u još jednu dugotrajnu sudsku trakavicu s obzirom da je Systrom svjedočio pred sudom u Kaliforniji kako bi ubrzao regulatorno zeleno svjetlo za Facebookovu akviziciju. Prilikom svjedočenja, Systrom je kazao kako Instagram prije Facebookove ponude nije zaprimio niti jednu službenu ponudu za preuzimanje.

Ukoliko su informacije koje je objavio NYT točne, Systrom bi se mogao naći u problemima zbog lažnog svjedočenja, iako u ovom trenutku nije sasvim jasno što bi se u tom slučaju dogodilo s Facebookovom akvizicijom Instragrama.

Nakon što se prašina slegne - vjerojatno ništa...

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram