Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2012

Glazbeni streaming servis Spotify sada ima više od 5 milijuna plaćenih korisnika

Malo po malo - Spotify postaje ozbiljna konkurencija Appleovom iTunesu, a streaming omiljeni način konzumacije digitalne glazbe...

Iz Spotifyja su jučer objavili kako su prešli brojku od 20 milijuna registriranih korisnika, od kojih 5 milijuna plaća korištenje naprednih mogućnosti tog glazbenog streaming servisa. Brojke je objavio suosnivač i izvršni direktor Daniel Ek na velikom press događaju u New Yorku.

Ek je kazao kako je ulazak na američko tržište bio velika prekretnica za tvrtku sa sjedištem u Londonu i Stockholmu. Spotify u SAD-u ima milijun plaćenih korisničkih računa.

"To nas je učinilo najvećim pretplatničkim glazbenim servisom ovdje (u SAD-u), ali i najbrže rastućim. Mi smo već uspjeli u onom što je drugim trebalo desetljeće", rekao je Ek.

Nedavno se pisalo kako će Spotify uskoro zaključiti ulaganje teško 100 milijuna dolara koje će ga vrednovati na oko 3 milijarde američkih dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram