Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2012

Novi Facebookov konkurent: Paris Hilton, David Guetta i Miley Cyrus preselili na društvenu mrežu "Pheed"

Pheed, nova društvena mreža, svakodnevno postaje sve popularnija među ljudima širom svijeta...

Svakodnevno se može čuti o novim društvenim mrežama za koje se smatra da imaju nešto originalno i da se mogu utrkivati s Facebookom, Twitterom, YouTubeom i Instagramom. Međutim, isto tako se mogu vidjeti i neka velika imena, kao što su Myspace i Google+, koja se bore i pokušavaju ući na veliku scenu.

Tvorci Pheeda su na neki način uspjeli već u prvih nekoliko dana postojanja prkupiti više od 350.000 posjetitelja. Među poznatim osobama koje su kreirale profil na Pheedu su, između ostalih, Miley Cyrus, Ashley Tisdale, David Guetta, Paris Hilton i Chris Brown.

Koncept je jednostavan. Pheed omogućava korisnicima da dijele sve vrste digitalnog sadržaja, uključujući tekst, fotografije, audio i video sadržaje. Korisnici imaju opciju da dijele sadržaj besplatno ili uz plaćanje. Svaki korisnik je vlasnik svega što podijeli na Pheedu i može postaviti cijenu pregleda određenog sadržaja između 1,99 i 24,99 dolara. Pheed novac zarađuje tako što uzima polovinu ukupnog prometa.

Kreatori Pheeda smatraju da su korisnici Twittera relativno ograničeni, a da se ljudi na Facebooku dosađuju. Većina sadržaja na ovim mrežama je loše kvalitete, oni tvrde. Oni su krenuli od ideje da će korisnici, ukoliko se pregledivanje sadržaja bude naplaćivalo, morati dijeliti samo kvalitetan sadržaj.

U pripremi je trenutno i aplikacija za iPhone, prenosi Klix.ba.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram