Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Volkswagen ponovno oživljava jeftinu "Wartburg" marku automobila

Kako bi učvrstio vodeću poziciju na svjetskom tržištu, a ponukan uspjehom Renaultove jeftine marke Dacia i najavama Nissana da će oživjeti povoljniji Datsun, Volkswagen pokreće marku za proizvodnju jeftinih, a kvalitetnih vozila...

Premda ime automobilske marke još nije službeno objavljeno, to će gotovo sigurno biti Wartburg.

Nova se proizvodnja pod tim nazivom neće pokrenuti u njemačkom Eisenachu (bivši DDR), nego u Indiji, prvenstveno za potrebe indijskog, kineskog i ruskog te europskog tržišta.

Početak isporuka planiran je za kraj 2015. godine. Prva će stići kompaktna limuzina po cijeni od 6.000 eura, a potom se očekuje karavan 1.000 eura skuplji, te MPV za 8.000 eura.

Prodajne cijene na pojedinim tržištima bit će uvećane za PDV te se može računati na 7.500, 8.750 i 10.000 eura.

Osim na jeftinoj radnoj snazi, sklopovima koji će se također proizvoditi u Indiji (Bosch je tamo već otvorio tvornicu za proizvodnju ABS-a, sistema ubrizgavanja, airbagova...), te kvalitetnim, ali nešto jeftinijim materijalima u unutrašnjosti, niska prodajna cijena će se temeljiti na još dva faktora.

Koristit će se platforme međuosovinskog razmaka 258 centimetara (Golf) i 270 cm (Passat), sa svim sklopovima, koje se u koncernu napuštaju uvođenjem modularne platforme MQB.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram