Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2012

Amerikanci više vole Facebook i Twitter nego cigarete i seks!

Provjeravanje Facebooka ili Twittera primamljivije je od seksa ili cigareta, pokazuju rezultati nove studije. Znanstvenici sa Sveučilišta u Chicagu tjedan dana su pratili želje i snagu volje dobrovoljnih sudionika...

Oni su se morali, tijekom sedam dana, javljati sedam puta dnevno i reći jesu li imali želju da se ulogiraju  na neku društvenu mrežu u posljednjih pola sata. Morali su identificirati svoju želju i njenu jačinu, te su morali objasniti da li se ona sukobljavala sa drugim željama i odlukama koje su donosili.

Rezultati su pokazali da su Facebook, Twitter i druge društvene mreže veće najveće iskušenje tj. želja kojoj se najteže možemo oduprijeti.

Zaključak studije je da su društvene mreže prisutnije i dostupnije od drugih stimulansa, pa su samim time i teže za odvikavanje. Također je bitan faktor i činjenica da je to jefitinije od cigareta ili alkohola.

Studija je pokazala da što su se sudionici više pokušavali oduprijeti, to je njihova glad bila veća. Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo i da posao predstavlja jaku ovisnost, jer je ljudima lakše odreći se sporta, seksa i kupovine nego da ostave posao.

Rezultati će uskoro biti objavljeni u časopisu Psychological Science, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram