Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2012

Nissan napada tržišta u razvoju automobilom koji će koštati samo 20.000 kuna

Izvršni direktor japanskog proizvođača automobila Nissan Carlos Ghosn želi da Nissanov oživljeni retro model "Datsun" izađe na tržište 2014. godine uz cijenu od samo 3.000 dolara...

Kompanija planira tom cijenom, koja je niža od cijena sadašnjih modela Nissana, privući vozače iz zemalja u razvoju, kao što su Indija, Indonezija i Rusija, objavio je njujorški Wall Street Journal (WSJ).

WSJ je, citirajući Ghosna i druge dužnosnike, ukazao na to da Nissan želi šest modela "Datsuna" prodati po cijenama od 3.000 do 5.000 dolara, po kojima im može konkurirati samo mali broj indijskih i kineskih modela.

Da bi snizila troškove, kompanija će gotovo sve dijelove uvoziti iz zemalja u kojima će biti izrađivan i prodavan ovaj model.

Sniženju cijena će, valja napomenuti, doprinijeti i odsustvo rigoroznih standarda sigurnosti i ekologije koji se primjenjuju na modele namijenjene tržištima SAD-a ili Europe.

Ghosn, rođen u Brazilu, rekao je kako će budući "Datsun" biti "moderan i svjež" automobil, koji se treba dopasti kupcima na tržištima u usponu, jer će doprinijeti "da se osjećaju dobro i odgovarat će njihovim budžetima".

Foto: Autoweek.com

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram