Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2012

Evo tko će se u Zagrebu predstaviti pred GOAP ekipom uglednih investitora iz Silicijske doline

Povodom prve tehnološke konferencije "Geeks on a Plane" u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta RH danas je na Sveučilištu u Zagrebu u prostoru Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva održana konferencija za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici glavnih organizatora GOAP-a u Zagrebu...

GOAP je turneja u organizaciji jednog od najistaknutijih američkih startup akceleratora, 500 Startups, na kojoj američki i zapadnoeuropski investitori obilaze svjetske prijestolnice tehnologije i sastaju se s lokalnim gospodarstvenicima, poduzetnicima i odabranim startup tvrtkama, s kojima istražuju mogućnosti zajedničkih projekata. GOAP-ovci su također zainteresirani proširiti mrežu kontakata izvan SAD-a i upoznati se s tehnološkim trendovima koji su aktualni u drugim dijelovima svijeta. Ove će jeseni u sklopu Eastern Europe turneje posjetiti Moskvu, Tallinn, Ber lin, a 26. rujna i Zagreb.

GOAP konferencija nam dolazi u pravo vrijeme, jer je razvoj hrvatske i regionalne startup zajednice u punom zamahu.

Na konferenciji su sudjelova li Matija Kopić, osnivač Farmerona, Igor Strejček, direktor upravljanja distributivnim kanalima u Erste & Steiermärkische banci koja je glavni sponzor GOAP-a, Ivo Špigel, predsjednik Zagrebačkog Inkubatora Poduzetništva i osnivač Perpetuum Mobile d.o.o., Saša Cvetojević, suosnivač ZIP-a i član Hrvatske mreže poslovnih anđela Crane, te Sani Ljubunčić, načelnik sektora Uprave za međunarodnu su radnju, investicije i razvoj.

"Dolazak grupe investitora GOAP je veliki događaj za startup zajednicu u Hrvatskoj. Startupi - nove, uglavnom male tvrtke, koje rade u području novih i inovativnih tehnologija imaj u zajednički problem - nedostatak sredstava za financiranje projekata te težak izlazak na strana tržišta. Upravo poslovni ljudi poput GOAP nude rješenja - mogućnost ulaganja novca ali i još važnije - pristup stranim tržištima, kontakte i know how. Dodatno, sami dolazak investitora koji su uložili u preko 500 startupa daje veliki poticaj razvoju lokalnih projekata i pomaže razvoju poduzetništva u cjelini", rekao je Cvetojević.

"Dovesti GOAP u Zagreb bio je pravi izazov. Alternativna lokacija za ovogodišnju Eastern Europe turneju bila je Varšava, a prilikom nadmetanja s Poljacima preko društvenih mreža intervenirao je i sam predsjednik Ivo Josipović, napravivši presedan i uputivši putem svog osobnog Facebook profila poziv pokretaču i predvodniku GOAP-a, poznatom i kontroverznom investitoru Daveu McClureu. Jasno je stoga da će GOAP Zagreb biti događaj godine u čitavoj startup zajednici u ovom dijelu svijeta", komentirao je Špigel.

Sve dodatne informacije o GOAP Zagreb eventu potražite na službenim web stranicama, a u nastavku donosimo popis startupa koji su izborili mjesto za predstavljanje pred uglednim ulagačima iz SAD-a i Europe:

Once-software aplikacija za analizu nogometnih utakmica
Salespod – sustav za lakše upravljanje i vođenje terenske prodaje
WhoApi – API koji indeksira, analizira i pruža opsežne informacije o web stranicama
Mediatoolkit – alat koji pomaže korisnicima pronaći sadržaj koji je najčešće podijeljen
Sidebar- pruža kontekst na Webu
Monolith- sustav za augmented reality oglašavanje
Squee- zabavan način za otkrivanje, djeljenje i kupnju gadgeta
VetCloud- prva web aplikacija za upravljanje veterinarskom ordinacijom
SidekickrTV- omogućava gledanje, dobivanje informacija i kupnju stvari koje su prikazane na TV-u
BackWay – aplikacija za navigaciju i pohranjivanje ‘favorit’ mjesta fotografiranjem i kratkim opisom
Loccie – platforma za stvaranje, razotkrivanje i dijeljenje stvarnih događaja poput putovanja
Habbits – nova generacija mobilnih aplikacija usmjerenih obrazovanju za djecu i odrasle
Viidea – pruža mogućnost potpunog upravljanja video web siteom za online promociju i prodaju
Weddingela – web i mobilna organizacija vjenčanja
Glittsy – objava fotografija korisnika koje drugi korisnici mogu ocjenjivati i dijeliti
Facepay – Globalni mobilni sustav plaćanja temeljen na slikama klijenta
Rimac – Concept One – Prvi hrvatski električni superauto
Hipersfera – Zračna letjelica koja može efektivno zamijeniti satelit
Trillenium – 3D trgovački centar
SmartRM – Kontrolira tko i na koji način može vidjeti i koristiti dokumente

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram