Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2012

Suosnivač Twittera Jack Dorsey: Htio sam biti krojač ili mornar, a ne poduzetnik

Suosnivač Twittera i osnivač Squarea, prilikom gostovanja na jednoj tehnološkoj konferenciji u San Franciscu otkrio je kako nikada nije sanjao o poduzetništvu i programiranju...

"Nikad nisam želio postati poduzetnik", ispričao je Jack Dorsey na DisruptSF konferenciji na kojoj je bio glavni govornik. Kao mlađi sanjao je da će jednog dana postati umjetnik, krojač ili mornar, priznao je pred oduševljenom publikom.

Dorsey može biti sretan što nije završio u američkoj trgovačkoj mornarici jer bi uz "kruh od sedam kora" vrlo teško došao do osobne imovine koja se procjenjuje na više od milijarde dolara.

Svoje predavanje na DisruptSF-u posvetio je ulozi osnivača u startup industriji. Rekao je kako "biti osnivač nije posao", već stav i uloga koja ne staje u 5 sati popodne.

Izumitelj Twittera rekao je kako SAD mora povesti više brige o mladim inovatorima jer bez njihovog rada "naša nacija se ne bi razvijala".

Sve prisutne upozorio je da ne otpisuju odmah poduzetnike koji u svojoj karijeri imaju promašaj.

"Twitter smo pokrenuli jer smo imali dobru ideju, ali Twitter se rodio iz posrnule kompanije (Odeo). To se može dogoditi u bilo kojoj tvrtci ili organizaciji", zaključio je Dorsey.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram