Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2012

Piše blog o Appleovim proizvodima i godišnje zarađuje 500.000 dolara!?

OK, već smo znali da utecajni američki blogeri okreću ozbiljnu lovu, ali nismo niti sanjali o ovakvim ciframa...

Blog Daring Fireball jedan je od najpoznatijih internetskih blogova koji pokrivaju sva zbivanja oko Applea i Appleovih proizvoda poput iPhonea i iPada. Blog je pokrenuo programer John Gruber prije više od 8 godina, a danas navodno zarađuje "opaku" lovu jer uz pomoć tipkovnice svoja razmišljanja o Appleu pretače u tekstove koje čita stotine tisuća Appleovih fanova.

Prema pisanju BusinessWeeka, Gruber na ime bloganja godišnje zaradi više od 500.000 dolara!

Daring Fireball bio je jedan od prvih blogova koji je uveo online članarinu (još davne 2004. godine), a dobar dio prihoda dolazi i kroz prodaju oglašavanja te Daring Fireball brendiranih proizvoda.

Valja napomenuti kako je Gruberova supruga putem Twittera dementirala dio o zaradi od "500.000 dolara" tvrdeći kako je riješ o neutemeljenim spekulacijama.

Ostatak Appleove blogosfere ne skriva svoju ljubomoru, pa ističu kako Gruber ima povlašteni odnos s Appleom jer "o njima piše samo u pozitivnom svjetlu". Gruber to demantira, ali ne i svoje dobre veze s Appleom. Tako je nedavno prilikom lansiranja nove verzije Mac OS operativnog sustava, Appleov šef marketinga Phil Schiller za Grubera organizirao posebnu jedan-na-jedan prezentaciju u jednom luksuznom njujorškom hotelu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram