Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

Matija Babić o Indexu: Bolje da smo profitabilni s golišavim ljepoticama nego da propadnemo

Osnivač Indexa danas se ukazao na Facebooku kako bi svojim virtualnim prijateljima i pratiteljima objasnio zašto je Index prepun fotografija golišavih ljepotica...

Matiji Babiću i Indexu mnogi spočitavaju tabloidan sadržaj koji ponekad graniči s čistom pornografijom. No, Babić ima opravdanje, a ono je jednostavno - "sise i guzice" stvaraju veliku posjećenost za Index što pak dovodi i do veće zarade.

- Hoće li se Index.hr naći u financijskim problemima jer Severini mora isplatiti 200.000 kuna?

"Hrvatska intelektualna publika najviše voli pružati moralnu potporu posrnulima. Pa dame i gospodo, ja ne želim biti jedan od onih koje ćete tapšati po ramenu kad propadnem. A draže mi je imati profitabilan medij koji ne ovisi o Todorićima i donacijama, i slušati licemjerna zgražanja nad sisama i guzicama, nego biti cijenjeni pokojnik. Klauški i sise, Ilko i guzice, bok uz bok - pokazalo se kao uspješna kombinacija. A kog smeta naš sisati kompromis, prebacite se na Glas Koncila. Mrš. Smrt debilizmu, sloboda narodu", poručio je uvijek odriješiti Babić na Facebooku.

A da ta strategija očito funkcionira pokazuju i podaci o posjećenosti, Index je danas jedan od dva najposjećenija web portala u Hrvatskoj (prvi je Net.hr), a tvrtka koja upravlja Indexom, Index Promocija, u posljednje dvije godine zabilježila je prihode od 15 milijuna kuna i to bez gubitaka kakve stvaraju ostali domaći news internet portali.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram