Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2012

Svi bi u startupe: Samo četvrtina mladih Amerikanaca želi posao u velikoj korporaciji

Za razliku od njihovih roditelja koji su sigurnost i prosperitet tražili u velikim multinacionalnim kompanijama - većina mladih Amerikanaca želi raditi za male startup tvrtke...

Otkrilo je to istraživanje američke softverske tvrtke PayScale i istraživačke kuće Millennial Branding. Istraživanje je pokazalo kako je tzv. generacija Y (koja danas ima 18 do 29 godina) sklonija radu u manjim tvrtkama jer one najčešće nude veću fleksibilnost, podržavaju poduzetnički duh kod svojih zaposlenika i ono najvažnije...ne ograničavaju korištenje društvenih mreža!

- Srbi poludjeli za startupovima: Nordeus i Limundo proglašeni najboljim malim poslodavcima!

Od ukupnog broja sudionika istraživanja, njih 47 posto izjavilo je da želi posao u tvrtci koja ima do 100 zaposlenika. Trideset posto ispitanika izjavilo je da želi raditi za tvrtku koja ima do 1.500 zaposlenika, a samo 23 posto ispitanika želi raditi u velikoj korporaciji koja ima više od 1.500 zaposlenika.

Istraživanje je također otkrilo da generacija Y najčešće posjeduje radne vještine koje su bazirane na online marketingu i uporabi društvenih medija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram