Zatvori
Jasmin Hadzic
23/08/2012

Spotify najavljuje međunarodnu ekspanziju, Hrvatska (očekivano) nije u planovima...

Popularni streaming glazbeni servis planira novu međunarodnu ekspanziju, nažalost očekivano, Hrvatska kao niti ostatak istočne Europe nije u njihovim planovima...

Luksemburška tvrtka Spotify Technologies SA koja upravlja Spotify servisom, u svom posljednjem korporativnom izvješću najavila je širenje omiljenog glazbenog streaming servisa na nova tržišta, piše Wall Street Journal.

Spotify je već otvorio podružnice u Kanadi, Singapuru i Hong Kongu, vjerojatno kako bi se lakše dogovorila prodaja glazbenih prava s lokalnim predstavništvima velikih glazbenih kuća. Spotify navodno razmišlja i o širenju na lukrativna tržišta Južne Amerike koja trenutno prolaze kroz svojevrsnu digitalnu revoluciju, piše WSJ. Spotify je danas dostupan u 15 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju, te odnedavno Njemačku, Australiju i Novi Zeland.

Iako se prije nekoliko mjeseci šuškalo kako Spotify otvara novu ulagačku rundu koja će ga vrendovati na 4 milijarde dolara - to se do pisanja ovog članka još nije dogodilo ili barem nije dobilo službenu potvrdu.

A da Spotify očajnički treba svježi kapital pokazuje i poslovna statistika. Glazbeni servis prošle je godine ostvario gubitak od 45,4 milijuna eura, nakon gubitka od 28,5 milijuna eura u 2010. godini. A kako gubici rastu tako rastu i prihodi - prošle godine narasli su na impresivnih 187,8 miijuna eura.

Iako je još uvijek žestoko neprofitabilan, Spotify se etablirao kao predvodnik novog trenda streaming glazbenih servisa koji čine sve značajniji dio glazbene industrije. Prema nekim napisima, Spotify je postao drugi najveći izvor prihoda za velike američke diskografske kuće.

Što se tiče Hrvatske iz naslova ovog članka, ne postoje nikakve najave da će Spotify postati dostupan na tržištima istočne Europe, pa se za sada moramo zadovoljiti sa servisima poput Deezer koji kvalitetnom nisu na razini ovdje spominjanog Spotifyja, ali mogu poslužiti...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram