Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2012

Samweri rasturaju: Klon američkog Zapposa dogurao do prihoda od 510 milijuna eura

Najpoznatiji europski internet poduzetnici (i klon majstori), njemačka braća Samwer, imaju novi uspješni mega-projekt...

Zloglasni njemački internet poduzetnici, braća Samwer, uspješno su klonirali popularni američki e-shopping startup Zappos (danas u vlasništvu Amazona)- i čini se još jednom pogodili "u sridu". Zalando baš poput Zapposa prodaje obuću i odjevne predmete, ali s fokusom na europska tržišta poput Njemačke, Velike Britanije, Švicarske i Nizozemske. U planu je i širenje poslovanja na Poljsku i Norvešku.

Prema pisanju TechCruncha, Zalando je prošle godine imao prihode od impresivnih 510 milijuna eura. Riječ je o impresivnoj poslovnoj operaciji koju između ostalih financiraju ameriki bankarski div JP Morgan i ruski DST, jedan od najvećih dioničara u Facebooku.

Ako je suditi po dosadašnjoj poslovnoj praksi braće Samwer, Zalando bi uskoro mogao postati akvizicijska meta svojih američkih konkurenata koji planiraju proširiti poslovanje na europsko tržište.

Samweri su do sada uspješno klonirali brojne američke startupove poput Facebooka, eBaya, AirBnB-a, Pinteresta i Faba i uspješno ih prilagodili specifičnostima europskih, ali i drugih van-američki tržišta poput Azije i Latinske Amerike. Zbog tog copy-paste pristupa, Samweri su došli na "zao glas" među europskim i američkim tehnološkim poduzetnicima.

No, nekako sumnjamo da njima to previše smeta jer su upravo tim pristupom do sada zgrnuli milijarde eura.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram