Mogu li ovako Amerikanci napokon zavoljeti “QR kodove”…

Vodeća američka izdavačka kuća Simon & Schuster odlučila je kako će od jeseni na poleđine svih svojih tiskanih izdanja tiskati QR kodove, javlja PaidContent. Američki nakladnik objavio je kako se 26 posto njegove prodaje danas odnosi na digitalne knjige, a QR kodove u S&S-u vide kao “kariku koja nedostaje” između digitalnih i tiskanih izdanja.

Nakon što čitatelji skeniraju QR kod bit će preusmjereni na web stranice S&S-a gdje će mogu upisati na njihov newsletter.

QR kodove može očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Nekim su uređajima te aplikacije već tvornički instalirane, a za ostale postoji velik izbor besplatnih aplikacija koje se mogu skinuti s interneta.

QR kodovi su iznimno popularni u Japanu, dok u SAD-u još uvijek nisu ušli u “mainstream”. Bloomberg Businessweek nedavno je objavio kako je samo 5 posto Amerikanaca prošle godine skeniralo QR kod iako se kodovi pojavljuju na oko 8 posto oglasa u novinama i drugim tiskovinama.

Foto: jasonfleming73.wordpress.com