Zatvori
Jasmin Hadzic
31/05/2012

Microsoft je na svojoj Xbox 360 konzoli zaradio nevjerojatnih 56 milijardi dolara

Microsoftov "zabavni" biznis koji nije postojao do 2001. godine i lansiranja prve generacije konzole Xbox pretvorio se u pravu "zlatnu koku" za diva iz Redmonda...

Microsoftov je na svom službenom blogu objavio nekoliko zanimljivih podataka o Interactive Entertainment diviziji (IED) koja se oslanja na Xbox igraću konzolu. Posljednja, druga generacija Xbox konzole - "Xbox 360" od lansiranja 2005. godine prodana je u više od 67 milijuna primjeraka. Za usporedbu, Sony je do sada prodao oko 64 milijuna Playstationa 3, a Nintendo oko 96 milijuna Wii konzola.

Prvi čovjek IED-ovog marketinga Yusuf Mehdi napisao je da Xbox 360 drži udio od 47 posto na tržištu posljednje generacije igraćih konzola.

Objavljen je i nevjerojatni podatak - Xbox igre i dodaci za konzolu do sada su generirali prihode od fanastičnih 56 milijardi dolara! Mehdi ističe kako se Xbox 360 u svojoj sedmoj godini postojanja još uvijek sjajno prodaje, pa stoga ne čudi Microsoftovo "otezanje" s lansiranjem nove generacije Xbox konzole.

Prema neslužbenim informacijama i neprovjerenim glasinama - novi Xbox kodnog imena "Durango" ne moramo očekivati prije jeseni/zime 2013. godine.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram