Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

Zavladali Zemljom pa idu u svemir: Larry Page i James Cameron izvlačit će rijetke minerale iz asteroida!

Tvrtka Planetary Resources objavila je kako Googleovci Larry Page i Eric Schmidt, te redatelj James Cameron goleme svote novca ulažu u istraživanje i iskorištavanje plemenitih i rijetkih minerala iz asteroida koji kruže oko Zemlje...

Tvrtka iz Washingtona najprije će se baviti razvojem i prodajom cjenovno prihvatljivih robotiziranih letjelica za te misije. Očekuje se da će probna letjelica biti poslana u Zemljinu orbitu u roku od dvije godine.

Prvi klijenti Planetary Recourcesa najvjerojatnije će biti znanstvene ustanove, kao što je NASA. Za desetak godina tvrtka namjera punktirati neke od tisuća asteroida koji kruže razmjerno blizu Zemlje i uzeti uzorke.

Neće sve misije donijeti na Zemlju plemenite metale i minerale. Uz traganje za platinom i drugim metalima, tvrtka planira uzeti uzorke vode s asteroida i njome opskrbiti spremnike goriva u orbiti koje bi koristila NASA i druge svemirske agencije za robotizirane i ljudske svemirske misije, ističu u Planetary Resources.

U ovom trenutku nije poznato koliko su Page, Schmidt i Cameron uložili u tvrtku Planetary Resources.

Pročitajte još:

- EGOMANIJAK GODINE: Vladar Abu Dhabija u pijesku ispisao svoje ime koje je vidljivo iz svemira

Foto: Screenshot, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram