Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

Zaštita od tužbi: Facebook od Microsofta kupio 550 milijuna dolara vrijedne tehnološke patente

Facebook je Microsoftu platio 550 milijuna dolara za patente koje su nedavno kupili od AOL-a...

Microsoft je za većinu AOL-ovih patenata nedavno platio više od milijarde dolara. Društvena mreža koja se priprema za izlazak na burzu, je objavila i da im je profit u prvom kvartalu pala na 205 milijuna dolara, dok su u istom razdoblju prošle godine zaradili 233 milijuna dolara, piše BBC, a prenosi Index.

Facebookov odvjetnik je posao sa Microsoftom opisao kao "još jedan veliki korak u procesu izgradnje našeg portfelja intelektualnog vlasništva koji treba zaštititi Facebookove interese". Microsoft je nedavno kupio 925 patenata od AOL-a. Sada 650 od tih patenata prodaje Facebooku kao i licence za ostalih 275.

U posljednje vrijeme bilo je nekoliko dogovora oko patenata između velikih tehnoloških tvrtki koji time pokušavaju izbjeći velike tužbe. Ukoliko tvrtka izgubi tužbu može se tražiti povlačenje sa tržišta njezinih proizvoda ili tražiti plaćanje skupih naknada za licence.

Od početka godine Intel, Google i Facebook su među tvrtkama koje su pokupovale veliki broj patenata od drugih tehnoloških kompanija. Prošlog mjeseca je Facebook kupio patente od IBM-a.

Pročitajte još:

- Facebook ima više od 900 milijuna aktivnih korisnika: Kvartalni prihodi skočili na 1,06 milijardi dolara!

- Brokeri – pakirajte kovčege: Loyal3 kupovinu (i prodaju) dionica seli na Facebook!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram