Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2012

Kakva "slučajnost": Nakon HT-a i Vipnet najavio pokretanje vlastite 4G LTE mreže

Samo nekoliko sati nakon što je HT najavio pokretanje prve hrvatske 4G mreže - iz Vipneta stiže slično priopćenje o pokretanju "prve" LTE mreže. Kakva "slučajnost"...

"Vipnet i Ericsson Nikola Tesla danas su pustili u rad prvu LTE mrežu u Hrvatskoj. Partnerstvo dva jaka brenda u telekom industriji i na ovaj način doprinosi ubrzanijem razvoju hrvatskog gospodarstva. LTE tehnologija će donijeti daljnja povećanja u brzinama i poboljšanja korisničkog doživljaja dok surfaju internetom, odnosno korisnici će moći na svojim prijenosnim računalima i mobilnim telefonima imati i do deset puta veće brzine za prijenos podataka. Vipnet će vrlo brzo predstaviti i komercijalnu ponudu LTE tarifa i uređaja za pristup Vip LTE mreži", poručuju iz Vipneta.

"Iznimno me veseli što smo s našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikola Tesla nastavili razvoj industrije koja može na najbolji način unaprijediti i ubrzati razvoj hrvatskog gospodarstva. Vipnet je s uvođenjem LTE tehnologije u Hrvatsku još jednom potvrdio da je tehnološki predvodnik na domaćem telekom sektoru. Za Vip korisnike bežičnog interneta LTE tehnologija donijet će višestruko veće brzine i kvalitetu prijenosa podataka, kao i mogućnosti za brojne multimedijske servise i korištenje zahtjevnih aplikacija na zaslonima mobilnih uređaja", rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

U ožujku 2011. godine Vipnet je prvi na tržištu predstavio LTE tehnologiju na 800 MHz koja omogućava najbrži prijenos i skidanje podataka. Četiri mjeseca kasnije 24sata TV postao prvi testni korisnik Vip LTE tehnologije. Ujedno, Vipnet je prošle godine zajedno s korisnicima započeo i testiranje 4G mreže i na frekvencijama od 1800 MHz i 2600 MHz koje su pogodne za veće kapacitete i postizanje maksimalnih brzina prijenosa koje podržava LTE tehnologija.

Pročitajte još:

- Vipnet u silaznoj putanji: U 2011. godini uprihodili 420,7 milijuna eura, EBITDA pala na 134,5 milijuna eura

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram