Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2012

Kolumnist Net.hr navodno je žestoko udario na Nenada Bakića i njegove "jeb*ne motivacijske sastanke"

Kolumnist Net.hr-a Vlado Bulić u svojoj posljednjoj kolumni navodno je žestoko udario na najpoznatijeg hrvatskog ulagača...

Kako javlja Rep.hr, kolumnist Vlado Bulić, inače bivši zaposlenik tvrtke MojPosao, u svojoj posljednjoj kolumni žestoko udara po svom bivšem poslodavcu Nenadu Bakiću (iako ga izravno ne spominje). Povod za kritiku nekadašnjeg poslodavca Bulić je ovaj put pronašao u istupu ministra Željka Jovanovića koji je koristio izraze koji su Bulića podsjetili na bivšeg poslodavca i te "jeb*ene motivacijske sastanke".

Donosimo dio Bulićevog teksta koji je očito usmjeren na Bakića...

Ovakve govore sam kod bivšeg poslodavca slušao na tjednoj bazi, skoro svakog petka na tim jeb*nim motivacijskim sastancima. Uslijedili bi psihološki testovi i testovi osobnosti kakve, tvrdio je naš poslodavac, taj veliki motivator, koriste najpoznatije američke korporacije. Testovi su služili za određivanje tipa osobnosti kod zaposlenih. Moja osobnost se tako svela na četiri slova INTJ (introverted, intuitiv, thinking, judging) i kao takav sam dobio mjesto na grafu – dolje, lijevo – i, naravno, zadatak da poradim na svojoj osobnosti, da poradim na toj izraženoj introvertnosti kako bi se moja točka na grafu što više približila njegovom centru. U centru grafa se nalaze oni izbalansirani – nit previše introvertirani, nit previše ekstrovertirani, nit previše intuitivni, nit previše racionalni... oni koji nit smrde nit mirišu, oni izvrsni.

Sa svakim tipom vjeronauka sam imao problema, pa tako i s ovim i nakon par mjeseci sam dao otkaz. Intuitiv, thinking i judging strane moje osobnosti su mi govorile da je sve to šuplja priča na granici ludila.

Mnogi tadašnji kolege ostali su u toj priči. Velika većina se, naravno, samo smijala na ove sate korporativnog vjeronauka, pa uskoro sama otišla, a bilo je i onih koji su je shvatili ozbiljno i ostali u njoj do kraja – na teambuildinzima gradili sportski duh, čitali knjige raznih kapitalističkih proroka i priručnike o pozitivnom mišljenju, radili na svojoj introvertnosti i ekstrovertnosti, krčili svoj put prema centru grafa i skorašnjem unapređenju, trudili se biti izvrsni.

Poslodavac je neposredno prije izbijanja recesije prodao firmu stranom vlasniku, a s izbijanjem recesije pokazalo se, naravno, da je sve skupa bio veliki balon – da je čovjek, taj naš veliki motivator, svećenik izvrsnosti, naprosto pumpao broj zaposlenih i broj firmi-kćeri da bi sve skupa skuplje prodao. Oko sto zaposlenih koje je godinama jebavao u mozak s pričom o izvrsnosti, bili su naprosto višak koji, realno, nije imao što raditi.

"Uslijedili su motivacijski sastanci na kojima su, jedan po jedan, upućivani u nove karijerne izazove, a od firme su dobili preporuke na kojima je pisalo da su, eto, izvrsni", piše Bulić čiji tekst u cijelosti možete pročitati ovdje!

Pročitajte još:

- Nenad Bakić je najmoćniji hrvatski bloger: Njegov blog mjesečno čita više od 160.000 ljudi!

- Nenad Bakić pokrenuo vlastiti burzovni indeks ZAX jer smatra da CROBEX više nije relevantan!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram