Zatvori
Poslovni Puls
29/02/2012

Hrvatske mobilne aplikacije Spotie, PhotoPay, Habbits i Salespod na Mobile World Congressu u Barceloni

Hrvatska gospodarska komora ove je godine prvi put organizirala nastup IT tvrtki na Mobile World Congressu, najvećem sajmu telekomunikacija na svijetu, koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 1. ožujka...

Ove godine u Barcelonu, na sajam i konferenciju Mobile World Congress, u organizaciji HGK, doputovale su tvrtke Exploro, Računi.HR, Informacijske tehnologije za vas i Mobilna informatika. Njihove su aplikacije za mobilne uređaje Spotie, PhotoPay, Habbits i Salespod odabrane odlukama žirija te glasovima publike kao najbolje na događanju Mobile Monday Croatia, održanom u HGK u Zagrebu 16. siječnja.

"Sve naše tvrtke svojim su inovativnim aplikacijama pobudile veliko zanimanje svih onih kojima su se predstavile te su ostvarile brojne poslovne kontakte i prilike za sklapanje poslova", izjavio je u Barceloni Tomislav Car, dopredsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK, zadužen za male tvrtke i startupove.

Na sajmu u Barceloni Spotie, mobilnu aplikaciju za traženje zabave tvrtke Exploro, predstavlja Marjan Žitnik, Habbits, aplikaciju za podsjećanje djece i odraslih na obveze tvrtke Informacijske tehnologije za vas, predstavlja Stevica Kuharski, a PhotoPay, vrlo inovativnu aplikaciju za skeniranje računa mobitelom i njihovo plaćanje tvrtke Računi.hr, predstavlja Damir Sabol, dok Salespod, aplikaciju za unaprjeđenje mobilne prodaje, tvrtke Mobilne informatika, predstavlja Saša Cvetojević.

Da bi se došlo do odabira najboljih mobilnih projekata, HGK je organizirala natjecanje timova, odnosno njihovih aplikacija namijenjenih mobilnim uređajima, a predstavnicima četiriju pobjedničkih tvrtki plaća smještaj te akreditaciju za sajam i konferenciju u Barceloni.

Mobile World Congress najveći je sajam mobilnih i fiksnih telekomunikacija u svijetu na kojemu izlaže više od 1400 tvrtki iz 59 zemalja u sedam paviljona koji se prostiru na 58.600 četvornih metara. Lani ga je posjetilo više od 60.000 posjetitelja iz oko 200 država svijeta, od kojih je oko 60 posto pripadalo višem menadžmentu. Više od 2900 novinara izvještavalo sa sajma za oko 1500 tiskovnih i elektroničkih medija.

Pročitajte još:

- Hrvatski startup Spotie konačno predstavio aplikaciju za Android mobilne telefone

- Hrvatska tvrtka predstavila alat za jednostavnu izradu mobilnih aplikacija bez programiranja

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram