Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2012

Veliki mainstream mediji do mlađih čitatelja žele doći kroz vlastite Facebook aplikacije

Pobjednik medijskih ratova možda će biti ona kompanija koja pridobije najveći dio Facebookovih 800+ milijuna korisnika...

Najveća svjetska društvena mreža jučer je objavila da je nekoliko velikih medijskih kuća pokrenulo vlastite Facebook aplikacije izgrađene na Fb-ovom "Open Graph" sustavu. MTV, The Daily Show, MSNBC, Mashable i Huffington Post samo su neki mediji koji su od jučer pojačali svoju prisutnost na Facebooku kroz posebne aplikacije koje korisnicima omogućuju "društveniji" pregled sadržaja bez potrebe za napuštanjem samog Facebooka.

"Ove aplikacije su novi način za čitetelje da otkrivaju sadržaj, dok istovremeno izdavači imaju mogućnost dopiranja do nove publike. Izrađene su oko vijesti i sadržaja koje ljudi vole", poručio je Facebookov direktor medijskih partnerstava Justin Osofsky.

Gore spomenute aplikacije pridružuju se već postojećima Yahoo-a, The Washington Posta, Guardiana i The Independenta koje su već bile dio beta testiranja Facebookovog programa medijskih partnerstava.

Prema statistici koju je objavio Facebook na svom službenom blogu, medijske kompanije s vlastitim Facebook aplikacijama na samoj društvenoj mreži privlače nešto mlađu publiku nego njihove "prave" web stranice.

Facebook danas ima 845 milijuna korisnika i sve više postaje "internetom unutar interneta", pa će je za očekivati da će sve više internet servisa i medija činiti sve kako bi povećali svoju prisutnost na najvećoj društvenoj mreži koja se sprema za skori izlazak na burzu.

Pročitajte još:

- Usporedba oglašavanja na Facebooku u Hrvatskoj sa svim drugim zemljama svijeta (INFOGRAFIKA)

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati na Facebooku i dalje žele samo igrati igrice, a ne tražiti zaposlenje

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram