Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2012

Zaustavite kladionice: Srbija de facto uvodi zabranu rada za inozemne internet kladionice!?

Na adrese srpskih internet provajdera (ISP) prekjučer je stigao dopis u kojem se navodi 70 internet kladionica koje je potrebno blokirati budući nemaju dozvolu "Uprave za igre na sreću" srpskog ministarstva financija...

Sudjelovanje u igrama na sreću koje se organiziraju u inozemstvu od prošle godine je zabranjeno u Srbiji "Zakonom o igrama na sreću" i jedino organizatori koji dobiju dozvolu od Ministarstva financija mogu organizirati internet klađenja i druge oblike virtualne igre na sreću, prenosi Blic. Time je Srbija de facto blokirala poslovanje velikih inozemnih internet kladionica poput Bwin i BetatHome.

"Morali smo spriječiti pristup nelegalnim kladionicama kako bismo imali uređeno tržište, doveli igrače koji će poslovati po zakonu i od kojih će država ubirati naknade. Trenutno je priređivanje igara preko Interneta jedno od najprofitabilnijih industrija i procjenjuje se da će se prihodi udvostručiti do 2013. godine Jednostavno nije u redu, a više nije ni legalno, da država ne naplati ni dinara od milijuna koji se vrte u tom biznisu", rekao je Blicu Aleksandar Vulović, direktor Uprave za igre na sreću pri Ministarstvu financija.

Predstavnici internet provajdera za sada još uvijek nisu komentirali sporni dopis niti blokirali pristup web stranicama inozemnim internet kladionicama.

Nakon novog Zakona o igrama na sreću, internet kladionice koje žele poslovati na području Srbije moraju tamo registrirati tvrtku s kapitalom od namanje 250.000 eura i mjesečno plaćati naknadu ne manju od 7.500 eura.

Od svega najviše bi mogli profitirati vlasnici fizičkih kladionica i casina u Srbiji koji mogu početi zadovoljno trljati rukama, iako je malo vjerojatno da će velike internet kladionice tek tako dignuti ruke od svog poslovanja u Srbiji.

Pročitajte još:

- Dosta je bilo virtualnih farmi i gradova, Zynga je potvrdila ulazak u industriju online klađenja

- VELIKI PREOKRET: Amerikanci korak bliže do potpune legalizacije online klađenja?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram