Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2012

Prva najskuplja prodaja u 2012. godini: Domena Dudu.com prodana za 1 mililijun dolara!

Imamo prvu najskuplje prodanu domenu u 2012. godini...

Domena Dudu.com (koja nema baš nikakve veze s nadimkom našeg proslavljenog nogometaša Eduarda da Silve) prodana je društvenoj mreži Dudu iz Dubaija kojom upravlja tvrtka DUDU Communications. Zanimljivo, ne previše atraktivan naziv Dudu.com prodan je za 1 milijun dolara što je dvostruko više od nekih atraktivnijih domena poput puzzle.com, logo.com, i 3D.com.

Sedo, servis koji je posredovao pri prodaji domene, kaže kako su pregovori sa starim vlasnikom domene, inače Kinezom, trajali oko tri mjeseca.

Šef Dudu društvene mreže Alibek Issaev kazao je kako će servis profitirati od nove domene koja je identična nazivu same društvene mreže. Do sada korisnici DUDU-a servisu su pristupali putem godudu.com internet adrese.

Kako prenosi TechCrunch, DUDU je višejezična društvena mreža osnovana još 2007. godine koja korisnicima omogućuje povezivanje čak i ako ne govore strane jezike.

I nama zvuči kao neka jeftina višejezična kopija Facebooka...

Pročitajte još:

- Jedan kanadski rock bend mogao bi zaraditi više milijuna dolara na prodaji domene TeaParty.com

- Sex.com je i službeno najskuplja domena u povijesti interneta!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram