Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2012

BLAMAŽA: Twitter zabunom verificirao lažni profil Murdochove supruge Wendi Deng i stvorio veliku zbrku

Obitelj Murdoch ovih je dana glavna tema na popularnoj mikro-društvenoj mreži Twitter. A evo i zašto...

Sve je počelo s Novom godinom, odnosno 1. siječnja kada se na Twitteru ukazao medijski mogul Rupert Murdoch. I svi su se zabavljali s Murdochovim pomalo nespretnim prvim susretom s otvorenom necenzuriranom komunikacijom. Prava zabava je krenula kada je Murdoch je u jednom od svojih prvih "tweetova" posprdno komentirao kako Britanci imaju previše slobodnih dana s obzirom da je "zemlja u bankrotu".

Na njegov "tweet" stigao je komentar s navodno službenog Twitter računa njegove supruge Wendi Deng koja je Murdocha na Twitteru pokudila zbog objavljenog komentara o slobodnim danima u Velikoj Britaniji, nakon čega je Murdoch zaista izbrisao sporni "tweet". Sve su to uredno prenosili i brojni "ugledni" britanski i svjetski mediji da bi se samo dan kasnije ispostavilo da je Twitter kanal Wendi Deng - lažan! Sve je postalo još bizarnije jer je Twitter na nekoliko sati "verificirao" lažni profil gospođe Deng, pa je cijeli svijet s pravom mislio da se zaista radi o Murdochovoj supruzi.

Još čudnije u cijeloj priči jest činjenica da je Murdoch obrisao svoj nespretni "tweet" upravo nakon što ga je na njega upozorila lažna Twitter supruga.

Da li je i sam Murdoch pomislio kako je njegova supruga na Twitteru - u ovom trenutku nije poznato...

Sve u svemu - vidite kakvu zabavu propuštate ako još uvijek niste na Twitteru? Službeni kanal portala PoslovniPuls možete pratiti na Twitteru na @poslovnipuls

Pročitajte još:

- Lažni humoristični profil hrvatske vlade na Twitteru mogao bi stvoriti pravu neželjenu pomutnju

Foto:Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram