Zatvori
Poslovni Puls
22/12/2011

Čovjek koji je odgovoran za TV prijenos Formule 1 u Hrvatskoj - želi ulagati u ambiciozne startup projekte!

CRANE (Croatian Angel Network), hrvatska mreža poslovnih anđela, dobila je tri nova člana...

Nikša Tomulić, Ivan Beljan i Davorin Štetner novi su članovi udruge CRANE, hrvatske mreže poslovnih anđela koji su samo prošle godine u pet domaćih startupova uložili 1,8 milijuna kuna. Broj članova CRANE-a tako je podignut na 14.

Ako se pitate tko su ti "poslovni anđeli" - evo o čemu je riječ:

Poslovni anđeli (eng. business angels) su uspješni poduzetnici te uspješni lideri tvrtki/korporacija koji financiraju start-up projekte visokog rizika na način da ulaze u vlasnički udio i pružaju pomoć u daljnjem razvoju i komercijalizaciji projekata. To su neformalni individualni investitori koji svojim poslovnim iskustvom savjetuju mlade tvrtke i poduzetnike i pomažu njihovom budućem rastu.

Od spomenutog trojca, javnosti najpoznatiji i zasad najmlađi član Hrvatske udruge poslovnih anđela je Davorin Štetner. U javnosti najpoznatiji kao najmlađi vlasnik prava za Formulu 1 u svijetu. Već s 20 godina je pokrenuo svoju prvu tvrtku koja posluje i danas. Bio je pokretač jednih regionalnih novina, a prije tri godine je preuzeo lokalnu televizijsku postaju TV Plus. Početkom ove godine je samostalno krenuo u pregovore s vlasnicima Formule 1 o pravima za Hrvatsku, a ubrzo je potpisao i ekskluzivan ugovor za period od tri godine.

"Savjet za učlanjenje sam dobio od Hrvoja Prpića (osnivač HgSpota), a kako nikad ne odbijam savjete dokazanih poduzetnika odlučio sam se pridružiti poslovnim anđelima. Kao potencijalnom investitoru izloženi projekti predstavljaju mi veliki izazov za investiranje te mogućnost odabira kvalitetnog partnera za ulaganje jer sam naučio da je tim važniji od poslovne ideje“, objasnio je  Štetner svoj ulazak u CRANE.

Ako želite doznati više informacija o CRANE-u to možete učiniti na njihovoj službenoj web stranici.

Pročitajte još:

- CISEx Friday: Evo što ste propustili na osječkom druženju domaćih IT poduzetnika i poslovnih anđela

Foto: davorinstetner.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram