Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2011

REKORD: Video igra Modern Warfare 3 zaradila 775 milijuna dolara u prvih 5 dana prodaje!

Posljednji nastavak Activisionove spektakularne pucačke franšize obara sve rekorde...

Nova video igra iz serijala Call of Duty, Modern Warfare 3, pojavila se prije 10 dana na policama trgovina širom svijeta i postavila rekord kao najbolje lansiranje jednog zabavnog proizvoda svih vremena. Da, Modern Wafare 3 imao je uspješnije lansiranje i od hollywoodskih megaspektakla poput Transformersa ili Zvjezdanih staza.

Izdavač igre, Activision - Blizzard objavio je kako je igra u prvih pet dana prodaje na međunarodnom tržištu osigurala prihod od nevjerojatnih 775 milijuna dolara. Time je oboren rekord prošlogodišnjeg hita Call of Duty: Black Ops koji je u istom vremenskom roku zaradio 650 milijuna dolara. Prošli nastavak Modern Warfare serijala u prvih pet dana prodaje 2009. godine imao je prihode od 550 milijuna dolara. Activision je već ranije objavio kako je na račun uspješnog lansiranja Modern Warfarea 3 u samo 24 sata uprihodio 400 milijuna dolara.

Gotovo nevjerojatno zvuče podaci da je serijal Call of Duty, od prvog nastavaka koji je svjetlo dana ugledao davne 2003. godine, Activisionu osigurao prihode čak 6 milijardi dolara!

Iako je Modern Warfare 3 dobio mahom pozitivne ocjene, mnogi mu zamjeraju pretjeranu neoriginalnost i recikliranje materijala iz prethodnih nastavaka.

Bez obzira na te kritike, ako bacimo pogled na brojke koje se ovdje spominju, malo je vjerojatno da će Activision biti zainteresiran za neke drastične promjene na svojoj "zlatnoj koki".

Pročitajte još:

- Novi Call of Duty naljutio Kubance jer u jednoj misiji igrač mora ubiti Fidela Castra

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram