Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2011

Sagena Security Day 5: Kada su virusi u pitanju, Android je daleko najnesigurnija mobilna platforma

I ove je godine Sagena informatički inženjering d.o.o., u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom McAfee-jem, organizirala konferenciju posvećenu računalnoj sigurnosti, Sagena Security Day 5 (SSD5)...

Jubilarna, peta konferencija okupila je više od 200 sudionika u zagrebačkom hotelu Antunović i time je potvrdila svoj status jedne od najznačajnijih konferencija posvećenih računalnoj sigurnost.

Glavne su teme bile zaštita podataka i aplikacija na mobilnim uređajima, kao što su Android i iOS pametni telefoni, odnosno iPad i drugi tableti, te zaštita kritične infrastrukture.

Uvodno predavanje održao je Hans-Peter Bauer, potpredsjednik tvrtke McAfee za Centralnu Europu, koji je pričao o novitetima u McAfee-u i pružio odličan pregled zaštite mobilnih uređaja. Saznali smo da na svake dvije iOS prijetnje dolazi čak 1.000 onih na Androidu, budući da se radi o „otvorenom“ sustavu koji se znatno brže razvija, ali i ostavlja prostor za znatno veći broj sigurnosnih „rupa“.

 Carl Peter iz McAfee-a pružio je detaljnije informacije o zaštiti mobilnih uređaja, a Doug Card održao je zanimljivu prezentaciju o zaštiti kritičnih infrastruktura u industrijama poput energetike, naftne industrije, vodoprivrede i državnih institucija.

Na konferenciji su o svojim iskustvima s McAfee-em govorili i predstavnici HT-a i Zračne luke Zagreb, te su posjetiteljima pružila prilika da iz prve ruke saznaju kako se osiguravaju jedne od najvećih domaćih tvrtki, dok je Damir Paladin, direktor tvrtke Borea, održao predavanje o insiderima tj. stalnim prijetnjama podacima unutar tvrtke.

Svakako valja spomenuti i zanimljivu i inspirativnu diskusiju koja je nastala na panelu, kada su posjetitelji imali prilike postavljati pitanja Hans-Peter Baueru, te iz prve ruke čuti zašto je McAfee bolji od nekih drugih proizvođača te u kojem pravcu ide McAfee i koji su njegovi odgovori na inovacije u tehnologiji koje pak prate inovacije u cyber kriminalu.

Na samom kraju je Andrija Frinčić, Sagenin direktor razvoja, govorio o planovima i novim proizvodima koje se razvijaju unutar Sagene, što je također naišlo na veliki interes posjetitelja, navodi se u priopćenju iz Sagene.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram