Zatvori
Foto: Zvuči dobro, nadajmo se da će se cijela ideja pretvoriti u stvarnost...
Poslovni Puls
09/03/2011

Dobre vijesti: Microsoft u Osijeku otvara istraživački centar?

Dok neki pričaju o pozivanju Googlea i Facebooka u Hrvatsku, drugi realno djeluju. Naime, Microsoft bi u Osijeku mogao otvoriti istraživački centar...

Županijski savjet mladih na pragu je velikog uspjeha jer bi, na njihovu inicijativu, do kraja godine u Osijeku mogao biti otvoren istraživački centar informatičkog giganta Microsofta!

GlasSlavonije:

"Naši planovi idu u smjeru profiliranja Osijeka kao važnog središta za moderne tehnologije, a cilj je povezati poslodavce, studente, sveučilište i jedinice lokalne i regionalne samouprave kako bi stvorili pozitivno poduzetničko ozračje. Ideju podupiru Grad i Županija, a kako stvari stoje, do kraja godine Osijek će biti treći grad u Hrvatskoj s Microsoft istraživačkim centrom. Voditelj projekta je Alen Pekić, Microsoftov student-partner i student diplomskog studija poslovne informatike Ekonomskog fakulteta u Osijeku", najavljuje Mario Marolin, predsjednika Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Među ovogodišnjim aktivnostima Savjeta mladih tako se nalazi i organiziranje velike IT konferencije, trodnevne konferencije kojoj će Osijek, u partnerstvu s Microsoftom, biti domaćin u listopadu ove godine. Planirano je i održavanje Business management challengea, projekta kojim se želi unaprijediti kvalitetu fakultetskog obrazovanja, uvođenjem praktičnog rada u nastavni plan i program.

Zvuči dobro, nadajmo se da će se cijela ideja pretvoriti u stvarnost...

Pročitajte još:

- Hrvatska, IT centar Europe? Dajte, budite ozbiljni…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram