Zatvori
Poslovni Puls
19/01/2011

Dobra sezona za tehnološke kompanije: IBM objavio rekordnu dobit!

Nakon Appleovih rekorda, još jedan tehnološki div objavio je odlične poslovne rezultate za posljednji kvartal...

Riječ je o IBM-u.

HRT:

IBM objavio je da mu je dobit u četvrtom tromjesečju porasla za devet posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznosila je 5,3 milijarde dolara. Prihodi su uvećani za sedam posto, na 29 milijardi dolara. Dobit po dionici od 4,18 dolara nadmašila je očekivanja analitičara koji su prognozirali 4,08 dolara.

Među pojedinim regijama, prihodi IBM-a su u Sjevernoj i Južnoj Americi porasli za devet posto, na 12,2 milijarde dolara, u azijsko-pacifičkoj regiji za 14 posto, na 6,6 milijarde dolara, dok su u Europi, na Bliskom istoku i u Africi pali dva posto, na 9,5 milijardi dolara.

"Iza nas je izvanredna godina, u kojoj smo ostvarili rekordnu dobit i novčani tok i premašili gornju vrijednost našeg ciljanog raspona dobiti po dionici", priopćio je predsjednik i izvršni direktor IBM-a Samuel Palmisano.

Tvrtka će se, dodao je, i dalje fokusirati na rast tržišta, Smarter Planet Solutions, cloud computing i poslovnu analitiku kako bi do 2015. postigli dobit od najmanje 20 dolara po dionici.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram