Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2011

Ne, Dirk Meyer nije ime pornozvijezde iz 70-tih. On je šef AMD-a i upravo je dobio otkaz...

Da, Dirk Meyer mu je pravo ime. Mora da Intelovci uživaju u posljednjem potezu nekoć ravnopravnog proizvođača računalnih čipova...

Bug donosi više:

AMD je objavio kako je izvršni direktor tvrtke, Dirk Meyer, odstupito sa svoje pozicije nakon što je postignut sporazum s Upravom tvrtke o njegovom odlasku.

Meyer je u AMD-u od 1995. gdje je bio na mnoštvu pozicija prije nego je zamijenio dugogodišnjeg CEO-a Hectora Ruiza u srpnju 2008. Za vrijeme njegovog vodstva AMD je uspio donekle popraviti svoju financijsku poziciju, no to se dobrim dijelom može zahvaliti protutrustovskoj nagodbi s Intelom u studenom 2009., prema kojoj je Intel AMD-u isplatio odštetu od 1,25 milijardi dolara.

Thomas Siefert, AMD-ov glavni financijski direktor, će privremeno voditi tvrtku dok se ne pronađe novi CEO.

Izgleda da odluka o odlasku s čela tvrtke nije bila Meyerova obzirom da u svojoj službenoj izjavi za javnost AMD navodi kako upravni odbor vjeruje da tvrtka ima priliku napraviti veću vrijednost za dioničare, a promjena vodstva će pomoći u postizanju tog cilja.

A AMD-ovi najveći konkurenti imaju dovoljno svojih problema

Intel i Nvidia se nagodili oko spora koji je Nvidiu koštao chipset biznisa. Nvidia dobiva $1.5 milijardi u 5 rata (počevši od 18.01.2011) i pravo korištenja neimenovanih Intelovh patenata (isključeni su patenti vezani za procesore, chipsete i flash memorije).

Pročitajte još:

- Proizvođač računalnih čipova Intel oduševio svojim poslovnim rezultatima

- Šef Intela napao Obamu – “Ako nastavite biti će sve manje posla za Amerikance!”

- Mega-akvizicija: Intel kupuje McAfee za 7,7 milijardi američkih dolara!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram