Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2010

Wal-Mart preuzeo kineski 360buy.com

Američki Wal-Mart nikada nije krio svoje ambicije u pokoravanju golemog kineskog tržišta. Danas su jedan korak bliže tom cilju...

Wal-Mart je preuzeo veliki kinesko online shopping centar 360buy.com, prenosi SEEbiz.

U kompaniji 360buy.com, međutim, nisu željeli komentirati tu informaciju. U želji da pojača prisustvo u Kini, koja ima najveći broj web korisnika u svijetu, Wal-Mart se povezao s pet investitora, kako bi "ubrizgao" 500 milijuna dolara u kompaniju 360buy.com, specijaliziranu za elektronske proizvode.

Wal-Mart je, kako je objavljeno na njegovoj internet stranici, otvorio oko 200 hipermarketa u Kini. Taj maloprodajni lanac je početkom prosinca otvorio u Kini niz supermarketa s jeftinijom robom namjenjenoj klijenteli s manjim primanjima i iz seoskih sredina.

Wal-Mart ima godišnji prihod od 400 milijardi dolara i zdravu dobit od fantastičnih 15 milijardi dolara. No ono što je još važnije jest radna snaga kojom Wal-Mart raspolaže. Naime, Walmart trenutno zapošljava 2,1 milijun ljudi diljem svijeta, od čega čak 1,4 milijun u SAD-u. Budući da broj radno-sposobnog stanovništva doseže brojku od 140 milijuna Amerikanaca, dolazimo do zaključka kako Wal-Mart zapošljava svakog stotog radno-sposobnog Amerikanca!

Pročitajte još:

- Wal-Martov profit skočio za 3,6 posto u drugom kvartalu!

- Wal-Mart će otvoriti pola milijuna radnih mjesta u slijedećih 5 godina!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram