Zatvori
Ferrari crvene boje
Foto: Marc Kleen / Unsplash
PoslovniPuls
29/07/2024

Od sada kriptovalutama možete kupiti i novi Ferrari

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari objavio je u srijedu kako će njegovi europski distributeri početi prihvaćati kriptovalute, slijedeći sličan potez u Sjedinjenim Američkim Državama.

Novi sustav plaćanja - koji uključuje provjeru izvora sredstava i trenutnu konverziju plaćanja u tradicionalnu valutu - bit će uveden od kraja srpnja, navode u Ferrariju.

"Ulazak na europsko tržište slijedi nakon uspješnog lansiranja ovog alternativnog sustava plaćanja u Sjedinjenim Američkim Državama prije manje od godinu dana, a sve kako bi se pomoglo distributerima da bolje odgovore na sve potrebe svojih klijenata", poručili su iz Ferrarija.

"Do kraja 2024. godine, Ferrari će proširiti transakcije s kriptovalutama na druge zemlje u svojoj međunarodnoj mreži distributera, gdje su kriptovalute zakonski prihvaćene."

Kriptovalute, od kojih je najpoznatiji bitcoin, vrsta su digitalne valute koja, za razliku od tradicionalnih valuta, nije pod kontrolom centraliziranih financijskih institucija.

Zagovornici tvrde da to donosi financijsku slobodu, no kriptovalute mogu biti vrlo nestabilne. Bitcoin je također često glavna valuta za ilegalne finanancijske transakcije.

Milijarder Elon Musk je 2021. godine izjavio da će prodavati Tesla automobile za bitcoine - prije nego što je promijenio mišljenje, tvrdeći da je njegova proizvodnja previše štetna za okoliš i da će ga prihvatiti kako sredstvo plaćanja - kada se to promijeni.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram