Zatvori
Zagreb ulica
Foto: TheoRivierenlaan / Pixabay
PoslovniPuls
09/07/2024

Prosječne zagrebačke plaće porasle nevjerojatnih 17,1 posto za samo godinu dana

Prosječna neto plaća u Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 1.525 eura, što predstavlja pad od 1,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, ali je i značajan porast od 17,1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, sektor s najvišom prosječnom neto plaćom u travnju bio je vađenje sirove nafte i prirodnog plina, gdje je prosječna plaća iznosila impresivnih 2.853 eura. S druge strane, najniža prosječna plaća zabilježena je u industriji proizvodnje kože i srodnih proizvoda, iznoseći 860 eura.

Medijalna neto plaća, koja predstavlja sredinu raspona plaća, iznosila je 1.277 eura. To znači da je polovica zaposlenih imala plaću manju od tog iznosa, dok je druga polovica imala višu plaću.

Uspoređujući ove podatke s nacionalnim prosjekom, prosječna neto plaća u Zagrebu za travanj bila je za 202 eura viša od prosječne plaće u Hrvatskoj, koja je iznosila 1.323 eura.

Kada se gleda bruto plaća, prosječna mjesečna bruto plaća u Zagrebu za travanj iznosila je 2.180 eura, što predstavlja pad od 1,4 posto u odnosu na ožujak, ali je i porast od 17,8 posto u usporedbi s travnjem prethodne godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram