Zatvori
Jeff Bezos
Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street
PoslovniPuls
04/07/2024

Jeff Bezos upravo je prodao dionice Amazona vrijedne gotovo 5 mlrd. dolara

Osnivač Amazona Jeff Bezos podnio je obavijest američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) u utorak o prodaji 25 milijuna dionica Amazona u vrijednosti od gotovo 5 milijardi dolara.

Bezos je podnio obavijest nakon što su cijene Amazonovih dionica dosegle 200,43 dolara. Prošlog tjedna, tržišna vrijednost Amazona po prvi je put dosegla 2 bilijuna dolara. Dionice kompanije od početka godine bilježe rast od 32 posto.

Prema izvješću Bloomberga, Bezos će nakon ove prodaje još uvijek posjedovati preko 900 milijuna dionica Amazona. No, ovo je još jedna velika prodaja koju je obavio ove godine.

Krajem svibnja prodao je oko 1,1 milijun Amazonovih dionica, što je naveo kao izvor sredstava za financiranje svojih neprofitnih predškolskih ustanova.

Bezos je također obavio veliku prodaju ranije ove godine, u veljači, kada je prodao oko 50 milijuna Amazonovih dionica vrijednih otprilike 8,5 milijardi dolara. Prodaja u veljači bila je prva prodaja Amazonovih dionica koju je milijarder obavio od 2021. godine, kada je odstupio s mjesta glavnog izvršnog direktora kompanije.

Od kada je napustio vodeću poziciju u Amazonu, Bezos se fokusirao na filantropiju i svoju svemirsku kompaniju Blue Origin. Bezos i dalje posjeduje oko 8,8% dionica Amazona i izvršni je predsjednik kompanije.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, Bezosovo neto bogatstvo iznosi oko 222 milijarde dolara. To ga čini drugim najbogatijim čovjekom na svijetu, odmah iza Elona Muska.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram