Zatvori
Foto: Shein
PoslovniPuls
03/06/2024

Kineska modna senzacija Shein priprema IPO na Londonskoj burzi

Sve popularnija internetska modna kompanija Shein priprema se podnijeti zahtjev za inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) u Londonu, a koja bi vrijednost kompanije mogla procijeniti na oko 50 mlrd. funti, doznaje Sky News.

Shein, koji je prošle godine procijenjen na 66 milijardi dolara tijekom posljednje ulagačke runde, započeo je suradnju s londonskim timovima svojih financijskih i pravnih savjetnika kako bi istražili mogućnost uvrštenja na Londonsku burzu i to tijekom ove godine.

Kompanija specijalizirana za brzu modu ubrzala je pripreme za uvrštenje na londonsku burzu nakon što su nastojanja za plasman na tržište u New Yorku naišla na regulatorne prepreke i protivljenje američkih zakonodavaca.

Shein je osnovan 2008. godine u Kini, a postao je globalni fenomen u svijetu brze mode zahvaljujući svojoj sposobnosti da brzo proizvodi i distribuira modne artikle po pristupačnim cijenama. Kompanija koristi napredne algoritme i podatkovne analize za praćenje trendova i brzo reagiranje na promjene u potražnji.

S više od 100 milijuna preuzimanja aplikacije širom svijeta, Shein je postao omiljen među mlađom publikom koja cijeni pristupačnost i široku ponudu odjeće. Shein prodaje svoje proizvode u više od 220 zemalja, s glavnim tržištima u Sjedinjenim Državama, Europi i Aziji.

Unatoč svojoj popularnosti, Shein se suočio s brojnim kontroverzama. Kompanija je bila kritizirana zbog radnih uvjeta u svojim tvornicama, kao i zbog navodnog kopiranja dizajna drugih modnih kuća. Ekološki aktivisti također su izrazili zabrinutost zbog održivosti i ekološkog utjecaja Sheinovog modela brze mode.

Shein je poduzeo korake za poboljšanje svog imidža, uključujući inicijative za povećanje transparentnosti u lancu opskrbe i ulaganja u održivije proizvodne procese. Također su lansirali kampanje za podršku raznim društvenim i ekološkim uzrocima.

Uvrštenje na Londonsku burzu moglo bi dodatno ojačati poziciju Sheina na globalnom tržištu. Ako bude uspješno, ovo bi mogao biti jedan od najvećih IPO-a u sektoru maloprodaje i mode u posljednjim godinama. Kompanija planira koristiti prikupljena sredstva za daljnju ekspanziju i inovacije, s ciljem da postane vodeći igrač u globalnoj modnoj industriji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram