Zatvori
Bolt pas
Foto: PRESS
PoslovniPuls
03/06/2024

Bolt u Zagrebu sada nudi mogućnost prijevoza s kućnim ljubimcima

Nakon što je Bolt, vodeći pružatelj usluge prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj, lansirala posebnu kategoriju “Bolt Pet”, vlasnici kućnih ljubimaca u Zagrebu od danas mogu zatražiti vožnju za sebe i svog ljubimca. Ova usluga pružit će vlasnicima kućnih ljubimaca sigurnost i udobnost putovanja sa svojim krznenim prijateljem jednostavnim pritiskom na gumb. Tako će jedan putnik moći putovati s dva mala do srednje velika ljubimca, kao što su psi, mačke i drugi uobičajeni kućni ljubimci, dok osobe s psima vodičima/pomagačima, kao i do sada, imaju zakonsko pravo voziti se u bilo kojoj Bolt kategoriji bez dodatne naknade, stoji u priopćenju.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od 350 tisuća registriranih pasa i 437 tisuća mačaka, pri čemu barem jednog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava. Kao rezultat toga, estonska kompanija očekuje visoku popularnost usluge, a posebice s dolaskom visokih temperatura predviđa se i rast potražnje za naručivanjem vožnji. Uz malu dodatnu naknadu za putnike u ovoj kategoriji, Bolt vjeruje da to ujedno predstavlja i priliku za vozače da povećaju svoju zaradu.

"Neka istraživanja pokazuju da više od polovice (51 %) vlasnika pasa kažu da je glavni razlog zašto imaju psa taj što ih čine sretnima. Drago mi je što možemo igrati malu ulogu u uzvraćanju te ljubavi prema psima i svim drugim kućnim ljubimcima s našom posebnom kategorijom, pogotovo u tjednu kada se u svijetu obilježava tjedan zahvalnosti kućnim ljubimcima. Samo se pobrinite da imate deku sa sobom za slučaj da je netko malo više uživao u blatu i lokvama”, izjavio je Marko Radenović, direktor za vožnje na zahtjev za Bolt u Hrvatskoj.

Kategorija “Bolt Pet” donosi razinu transparentnosti i sigurnosti za vlasnike ljubimaca i vozače. Tako putnici putem aplikacije, odnosno funkcije poziva i poruka, mogu obavijestiti vozače o pasmini i veličini svog ljubimca, a Bolt je poduzeo korake kako bi ih educirao o tome što mogu učiniti kako bi osigurali udobnu i ugodnu vožnju.

Na primjer, putnicima se preporučuje da sa sobom imaju deku, psi ne moraju biti u transportnim kutijama, dok se za mačke i druge uobičajene kućne ljubimce preporučuje obavezno korištenje transportera.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram