Zatvori
Saudijska Arabija građevina
Foto: Ali Hassanien / Unsplash
PoslovniPuls
02/05/2024

Američki BlackRock najavio veliku vijest za Saudijsku Arabiju

BlackRock, globalni investicijski div koji upravlja imovinom teškom 10 bilijuna dolara najavio je pokretanje investicijske platforme u Saudijskoj Arabiji, uz podršku od 5 milijardi dolara od državnog Fonda za javna ulaganja (PIF) te zemlje. Ova inicijativa predstavlja ključni korak u jačanju prisutnosti BlackRocka na tržištu arapskog zaljeva, posebno u Saudijskoj Arabiji, koja je poznata po svom naftnom bogatstvu.

Platforma, nazvana BlackRock Riyadh Investment Management (BRIM), bit će usredotočena na razvoj investicijskih strategija u raznim klasama imovine za saudijsko tržište. Osim toga, BRIM će imati za cilj privlačenje stranih institucionalnih ulaganja, razvoj lokalnih tržišta kapitala te podršku razvoju talenata za upravljanje imovinom u kraljevstvu. Ova inicijativa usklađena je s Vizijom Saudijske Arabije 2030, ambicioznim planom modernizacije i diverzifikacije saudijskog gospodarstva.

Larry Fink, izvršni direktor BlackRocka, istaknuo je privlačnost Saudijske Arabije kao destinacije za međunarodna ulaganja te naglasio kako je BRIM odraz fokusiranosti tvrtke dugoročnom rastu i razvoju na Bliskom istoku.

Osim toga, ovaj potez BlackRocka nije izoliran događaj, već je dio šire strategije suradnje s Saudijskom Arabijom. Ranije suradnje, poput povezivanja s izvršnim direktorom Saudi Aramca u upravnom odboru, pokazuju posvećenost tvrtke jačanju veza s ključnim igračima u regiji, poput najveće naftne kompanije na svijetu.

Očekuje se kako će ova inicijativa imati značajan utjecaj na rast i razvoj saudijskog tržišta kapitala te jačanje međunarodne prisutnosti BlackRocka na Bliskom istoku.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram