Zatvori
Jerry Seinfeld
Foto: Netflix
PoslovniPuls
25/03/2024

Jerry Seinfeld možda je postao milijarder

Američki komičar Jerry Seinfeld možda je postao milijarder, piše Bloomberg koji Seinfeldovo osobno bogatstvo procjenjuje na iznos veći od milijardu dolara, od čega polovica dolazi od tantijema vezanih uz emitiranje popularnog sitcoma "Seinfeld" kojeg je Seinfeld napisao zajedno s Larryjem Davidom.

Višestruko nagrađivani sitcom premijerno je prikazan 1989. godine, a emitiranje je okončano 1998. godine, nakon 180 epizoda.

Turner Broadcasting je plaćao više od 1 milijun dolara po epizodi za prikazivanje repriza "Seinfelda", izvijestio je The New York Times 1998. godine. A kada je Netflix 2019. godine kupio prava na emitiranje svih devet sezona, platio je preko 500 milijuna dolara što je Seinfeldu donijelo dodatnih 94 milijuna dolara, izvještava Bloomberg.

Američki komičar također je zaradio oko 100 milijuna dolara na svojim stand-up turnejama.

To nije sve. Seinfeld navodno posjeduje i nekretnine ukupno vrijedne 40 milijuna dolara, uključujući kuće u New Yorku i Kaliforniji, navodi Bloomberg.

Iako je Bloomberg izvijestio da je Seinfeld sada milijarder, Seinfelod predstavnik izjavio je kako Bloombergove procjene "nisu točne".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram