Zatvori
Telegram aplikacija
Foto: Pixabay
PoslovniPuls
19/03/2024

Telegram izdao korporativne obveznice teške 330 milijuna dolara

Osnivač i izvršni direktor Telegrama Pavel Durov objavio je danas na svojem kanalu da je tvrtka prošlog tjedna plasirala korporativne obveznice ukupne vrijednosti 330 milijuna dolara.

"Ova ponuda obveznica imala je veću potražnju nego što je bila naša ponuda, i bili smo oduševljeni što su globalni fondovi najvišeg kalibra s besprijekornim reputacijama sudjelovali. Uvjeti obveznica bili su najpovoljniji u povijesti naše tvrtke," rekao je Durov.

U intervjuu za Financial Times prošlog tjedna, Durov je rekao kako tvrtka istražuje mogućnost izlaska na burzu.

Trenutni prinos Telegramovih obveznica je 7,7%. Dospijeće obveznica je 2026. godine ili kada Telegram postane javno izlistana kompanija. Obveznice su izdane po pojedinačnoj cijeni od 91 dolara.

Ova popularna messenger aplikacija, koja ima više od 900 milijuna korisnika, izdala je obveznice u vrijednosti od 210 milijuna dolara prošle godine.

Tvrtka sa sjedištem u Dubaiju uvela je nove načine zarade u posljednjih nekoliko godina, uključujući oglase, prodaju korisničkih imena na blockchainu i premium pretplate. Ranije ovog mjeseca tvrtka je objavila da osobni korisnici mogu pretvoriti svoje račune u poslovne račune plaćanjem pretplate.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram