Zatvori
Singapur panorama
Foto: Meriç Dağlı / Unsplash
PoslovniPuls
05/03/2024

Singapurski državni investicijski fond priprema ulaganje u OpenAI

Singapurski državni ulagački holding Temasek Holdings razmatra ulaganje u tvrtku za umjetnu inteligenciju OpenAI, izvijestio je Financial Times u utorak, pozivajući se na dva dobro obaviještena izvora.

Viši izvršni direktori Temasek-a sastali su se s izvršnim direktorom tvrtke Hydrazine Capital, a iza koje stoje Sam Altman i Ryan Cohen.

Na početku je Temasek bio zainteresiran za ulaganje u Hydrazineov ulagački fond, no recentni razgovori uključivali su i mogućnost direktnog ulaganja u OpenAI, izvijestio je Financial Times.

Ovo moguće ulaganje Temaseka prvo je nakon što su prošlog mjeseca izvještaji sugerirali da Altman iz OpenAI-a planira prikupiti između 5 i 7 bilijuna dolara za izgradnju mreže tvornica računalnih čipova za umjetnu inteligenciju.

Prošle godine, jedan od svaka tri dolara investicija u Sjedinjenim Američkim Državama bio je usmjeren prema startupima za umjetnu inteligenciju, pri čemu je ChatGPT tvrtke OpenAI privukao najveću pažnju, piše Reuters.

Među investitorima OpenAI-a, osim Microsofta koji je najveći, nalaze se Khosla Ventures, Thrive Capital, Andreessen Horowitz i Sequoia Capital.

Prema izvješću New York Timesa prošlog mjeseca, pozivajući se na dobro upućene izvore, OpenAI je zaključio posao prodaje postojećih dionica u ponudi koja je procijenila vrijednost tvrtke za umjetnu inteligenciju na 80 milijardi dolara ili više.

Temasek je aktivan investitor u sektoru tehnologije s portfeljem vrijednim 382 milijarde singapurskih dolara (284,21 milijardi dolara). Neke od tvrtki u koje je Temasek uložio uključuju Roblox, Tencent i Alibaba-u.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram